Ervaringen met Yoga Nidra Cursus van Happy With Yoga | 2024 (2024)

Gemiddelde leestijd: 22 minuten

Home » Blog » Reviews » Yoga Nidra happy with yoga review | Aanrader?

Heb je ooit gehoord van Yoga Nidra? Veel mensen denken bij yoga meteen aan ingewikkelde houdingen en intensieve oefeningen. Maar wist je dat er een vorm van yoga bestaat die draait om volledige ontspanning en mentale rust? Yoga Nidra, ook wel “yoga slaap” genoemd, is de ultieme manier om stress los te laten en diep te ontspannen zonder ingewikkelde poses. Wil je graag beginnen met yoga om helemaal tot rust te komen? Dan is deze Yoga Nidra cursus echt wat voor jou. In deze uitgebreide review vertel ik je er alles over. Lees daarom zeker verder.

Wat is yoga Nidra?

Yoga Nidra is een oefening voor diepe ontspanning. Je ligt op je rug met je ogen dicht. De instructeur begeleidt je door verschillende stappen. Hierdoor ontspannen je lichaam en geest. Het lijkt soms alsof je slaapt, maar je blijft bewust. Yoga Nidra kan je helpen bij stress en slapeloosheid. In tegenstelling tot gewone yoga, doe je bij Yoga Nidra geen houdingen of ademhalingsoefeningen. Het gaat vooral om ontspanning en rust. Soms gebruik je visualisatie en meditatie om dieper te ontspannen. Dit maakt Yoga Nidra bijzonder en waardevol voor iedereen die wil ontspannen zonder fysiek actief te zijn.

Wat is het verschil tussen yoga Nidra en yoga?

Yoga Nidra en Yoga zijn heel verschillend. Bij Yoga Nidra draait het om mentale ontspanning. Je ligt stil en volgt een geleide meditatie. Dit helpt om je geest te kalmeren en stress te verminderen. Yoga, zoals Hatha of Vinyasa, richt zich meer op fysieke bewegingen en houdingen. Hier gebruik je je lichaam actief door verschillende poses aan te nemen.

Waarom is yoga Nidra goed voor je?

Yoga Nidra zorgt voor diepe ontspanning. Dit helpt om stress te verminderen en beter te slapen. Veel mensen voelen zich rustiger na een sessie. Het lichaam en de geest kunnen zich herstellen terwijl je ligt en luistert. Het is net alsof je een powernap neemt, maar dan krachtiger! Gebruikers melden positieve effecten van Yoga Nidra. Ze voelen zich minder gestrest en meer gelukkig. Dit soort yoga is makkelijk te volgen via online yogalessen. Geen ingewikkelde yoga houdingen nodig—je hoeft alleen maar te liggen en te luisteren. Probeer het eens en voel hoe goed het voor je kan zijn!

Wie heeft deze cursus ontwikkeld?

Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen ontwikkelden deze cursus. Melanie en Rolf hebben samen meer dan 1500 uur yoga training gevolgd. Ze leerden veel over yoga filosofie en ademhalingstechnieken. Ze richtten Happy With Yoga op, omdat ze hun kennis wilde delen. Je kunt hun cursussen online vinden op de Happy With Yoga Academy. Melanie en Rolf bieden ook lessen aan over mindfulness en yin yoga.

Ervaringen met Yoga Nidra Cursus van Happy With Yoga | 2024 (2)

Wat krijg je allemaal in deze yoga Nidra cursus?

Je krijgt veel in deze Yoga Nidra Cursus! Er zijn 7 sessies die je helpen ontspannen en rust vinden. Elke sessie is uniek en helpt je stap voor stap dieper te ontspannen. Naast de sessies is er ook een handig E-book. Dit boek legt alles duidelijk uit. Je leert over de technieken en voordelen van Yoga Nidra. Het is gemakkelijk te lezen en te begrijpen.

De cursus bevat ook 3 korte yogalessen. Deze lessen zijn perfect om je lichaam los te maken en voor te bereiden op de yogasessies. De video’s zijn helder en makkelijk te volgen. De instructeur begeleidt je rustig bij elke stap. Het beste deel? Je kunt alles online doen. Gewoon thuis of waar je maar wilt. Geen drukte, geen stress, gewoon jij en je mat.

Inhoud yoga Nidra cursus

De cursus biedt duidelijke instructies voor Yoga Nidra. Het omvat ook een Yoga Nidra Instructie E-book dat stap voor stap uitlegt hoe je de oefeningen moet doen. Verder krijg je zeven Yoga Nidra sessies om mee te oefenen. Daarnaast zijn er mini Yoga lessen inbegrepen. Deze lessen helpen je om stress te verminderen en tot rust te komen.

Zo start je met Yoga Nidra

Yoga Nidra helpt je om te ontspannen. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

  1. Zoek een rustige plek – Zorg dat je niet gestoord wordt. Zet je telefoon uit en maak het comfortabel.
  2. Ga liggen – Lig op je rug met je armen naast je lichaam. Ontspan helemaal.
  3. Sluit je ogen – Dit helpt om beter te focussen.
  4. Adem diep in en uit – Adem rustig en voel hoe je lichaam ontspant bij elke ademhaling.
  5. Volg de stem van de instructeur – De trainers Melanie en Rolf geven duidelijke aanwijzingen in de cursus.
  6. Scan je lichaam – Voel elke deel van je lichaam, van top tot teen.
  7. Herhaal een affirmatie – Herhaal in gedachten een positieve zin, zoals “Ik ben ontspannen.”
  8. Visualiseer een rustige plek – Stel jezelf voor op een plek waar jij gelukkig bent, bijvoorbeeld op het strand of in een bos.
  9. Observeer jouw gedachten – Laat ze komen en gaan zonder erover te oordelen.
  10. Sluit af heel langzaam – Beëindig de sessie door langzaam terug te keren naar het hier-en-nu.

Elke stap helpt om meer rust te vinden, net als in Hatha Vinyasa Yoga oefeningen. Yoga tegen stress kan echt helpen om even los te komen van alles!

Yoga Nidra instructie e-book

Het Yoga Nidra Instructie E-book geeft je veel extra informatie en oefeningen voor Yoga Nidra. Gemakkelijk te lezen en duidelijk uitgelegd, helpt het je beter te ontspannen. Het boek is een handige toevoeging aan de cursus en biedt diepgang voor iedereen die meer wil leren.

In het E-book vind je praktische tips, verschillende ademhalingstechnieken en begeleide meditaties. Deze tools helpen je om thuis te oefenen en jezelf te verbeteren. Erg handig om bij de hand te hebben, vooral als je even snel wilt opzoeken hoe een bepaalde techniek ook alweer ging.

Yoga Nidra sessies

Elke yoga Nidra sessie helpt je om te ontspannen. Je leert je gedachten los te laten en rust te vinden. In totaal zijn er 7 sessies. Elke sessie richt zich op een ander aspect van ontspanning. Zo leer je stap voor stap dieper te ontspannen. De sessies zijn online beschikbaar op academy.happywithyoga.com. Je kunt ze volgen waar en wanneer je wilt. Dit geeft veel vrijheid. Heb je een drukke dag gehad? Dan kun je ’s avonds een sessie doen om tot rust te komen.

Miniyoga lessen

De cursus bevat drie korte yogalessen. Elke les helpt je om te ontspannen. Ze zijn ontworpen om jouw stress te verminderen en rust te brengen. Ideaal voor degenen die weinig tijd hebben. De miniyogalessen zijn makkelijk te volgen. Ze past goed in je dagelijkse routine. Je hoeft geen expert te zijn om mee te doen. Iedereen kan hier aan beginnen, zelfs als je nog nooit yoga hebt gedaan.

Wat zijn de voordelen van de yoga Nidra cursus?

Yoga Nidra heeft veel goede punten. Hieronder een lijst met waarom deze cursus de moeite waard is:

  • Ontspanning: Yoga Nidra helpt je om diep te ontspannen. Het is ideaal voor mensen die gestrest zijn of slecht slapen.
  • Gemakkelijk te volgen: De instructies zijn duidelijk en eenvoudig. Iedereen kan meedoen, zelfs beginners.
  • Betaalbaar: De prijs/kwaliteit-verhouding is erg goed. Je krijgt veel voor weinig geld.
  • Flexibel leren: Je kunt de lessen volgen wanneer het jou uitkomt. Perfect voor drukke schema’s.
  • Inclusief materiaal: Bij de cursus krijg je niet alleen video’s, maar ook PDF’s en een ebook om alles rustig na te lezen.
  • Korte sessies: De oefeningen duren niet lang, meestal 20 tot 40 minuten. Dit maakt het makkelijk vol te houden.
  • Online platform: Alle lessen staan op practice.happywithyoga.com. Dit zorgt voor een overzichtelijke leeromgeving.
  • Positieve ervaringen: Veel gebruikers geven goede reviews over deze cursus.

Wat zijn de nadelen?

Yoga Nidra heeft veel voordelen, maar er zijn ook nadelen. Hier zijn enkele van die nadelen:

  • Passieve houding van trainers: Soms nemen de trainers geen actieve les geef houding aan. Dit kan ervoor zorgen dat deelnemers zich minder betrokken voelen tijdens de sessies.
  • Discipline nodig: Het vergt zelfdiscipline om regelmatig deel te nemen aan deze online cursussen zonder externe motivatie zoals in een groepsles.

Hoeveel kost de yoga Nidra cursus?

De Yoga Nidra cursus kost normaal € 111,- maar kost tijdelijk maar € 57. Dit is echt bijna voor niks als kijkt wat je er voor krijgt. Denk aan de vele lessen en audio-opnames.

Yoga Nidra reis door de chakra’s programma

Als alternatief op de Yoga Nidra cursus kun je ook kiezen voor Yoga Nidra Reis door de chakra’s programma. Dit programma biedt iets speciaals voor jou. Het programma is nu afgeprijsd van € 222 naar € 87. Deze cursus bevat vijf sessies en een werkboek.

Yoga Nidra Reis door de chakra’s is een programma dat je helpt te ontspannen en te focussen. Het programma leidt je door de zeven chakra’s in je lichaam. Elke chakra heeft een eigen kleur en plek, zoals rood bij je stuitje en violet bij je kruin.

Tijdens deze sessies leer je over de zeven chakra’s in je lichaam. Elke sessie helpt je om een ander chakra te ontdekken. In het werkboek kun je notities maken en oefeningen doen. Dit programma is perfect voor wie rust zoekt en meer wil weten over de energie in zijn lichaam.

Andere cursussen van happy with yoga

Het is ook goed om te weten dat naast de Yoga Nidra cursus Happy with yoga ook nog andere cursussen aanbiedt.

Yoga stap voor stap

De cursus “Yoga stap voor stap” is perfect voor beginners. Hij leert je op een rustige manier de basis van yoga. Elke les focust zich op een bepaald aspect van yoga, zoals houdingen, ademhaling, en ontspanning. Je hoeft geen ervaring te hebben om te starten. De lessen zijn helder en overzichtelijk. Ze helpen je om stap voor stap sterker en flexibeler te worden.

Dankzij video’s en uitleg kun je makkelijk thuis oefenen. Het voelt bijna alsof je een privéleraar hebt! Verwacht simpele instructies en praktische tips die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt.

Practice with yoga

Oefen elke dag met yoga. Happy With Yoga biedt veel lessen aan. Je krijgt onbeperkte on-demand yogalessen via een abonnement. Dit begint vanaf € 12,50 per maand. Er zijn verschillende vormen van yoga, zoals ademhalingsoefeningen en mindfulness cursussen. Deze helpen je kalm en ontspannen te blijven. Het is net als de Netflix van yoga! Door elke dag te oefenen, word je soepel en sterk. Zo blijf je blij en gezond.

Mindfulness voor het dagelijkse leven

Mindfulness helpt je om in het moment te leven. Dit betekent dat je je volledig bewust bent van wat je doet, zonder afleidingen. Het kan stress verminderen en je concentratie verbeteren, handig tijdens een drukke dag. Bij Happy With Yoga leer je met de uitgebreide 8-weekse cursus Mindfulness voor het dagelijks leven eenvoudige oefeningen die je overal kunt doen.

Je hoeft geen yogamat te hebben om aan mindfulness te doen. Denk aan ademhalingsoefeningen en korte meditaties. Deze technieken kunnen je helpen om rustiger te worden, zelfs op kantoor of thuis.

Wat vind ik van de yoga Nidra cursus?

Ik vind de Yoga Nidra cursus echt geweldig! Het geeft me rust en ontspanning, vooral na een drukke dag. De instructies zijn heel duidelijk en makkelijk te volgen. De pdf’s zijn overzichtelijk en de leeromgeving is gebruiksvriendelijk. Elke sessie helpt me om mijn ademhaling beter te beheersen, waardoor ik minder stress ervaar. De mini yoga lessen zijn een leuke bonus. Ze geven me net dat beetje extra beweging dat ik nodig heb.

De cursus heeft ook positieve gebruikerservaringen, wat altijd fijn is om te zien. Veel mensen hebben lof voor de inhoud en de structuur van de cursus. Ik merk zelf ook dat ik meer gefocust ben door de mindfulness oefeningen. Geen negatieve reviews kunnen vinden is tevens een goed teken. Dat geeft me vertrouwen dat deze cursus echt goed werkt voor veel verschillende mensen.

Wat zeggen anderen over de cursus?

Veel mensen zijn blij met de cursus. Ze geven het een hoge score, 4.9 van de 5 sterren op Google Review. Dit betekent dat bijna iedereen de cursus top vindt. De deelnemers zeggen dat ze zich rustiger voelen door de lessen. Ze vinden de instructies makkelijk te volgen en duidelijk uitgelegd. In de Happy With Yoga Tribe op Facebook praten meer dan 4000 leden over hun ervaringen.

Ze delen hoe yoga hun leven beter heeft gemaakt. Veel mensen zeggen dat Yoga Nidra hen helpt om beter te slapen en zich minder gestrest te voelen. De groep is erg actief, dus je krijgt ook veel tips en steun van anderen.

Eindoordeel yoga Nidra cursus

De Yoga Nidra cursus van Happy with Yoga biedt veel voordelen. Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De cursus bevat duidelijke instructies en handige hulpmiddelen zoals een instructieboek. Elke sessie helpt je beter te ontspannen en brengt rust in je hoofd. Je krijgt ook mini yoga lessen om je lichaam soepeler te maken. Deze combinatie maakt de cursus veelzijdig en effectief. User reviews zijn ook positief. Mensen waarderen de eenvoudige uitleg en praktische tips. Je krijgt toegang tot updates voor het leven, wat betekent dat jouw cursus altijd up-to-date blijft. Het stappenplan helpt je om jouw yoga kennis en vaardigheden verder uit te breiden. De prijs is redelijk, zeker gezien wat je ervoor terugkrijgt. Veel cursisten vinden dat de cursus hen echt helpt om meer mindfulness in hun leven te brengen.

Ervaringen met Yoga Nidra Cursus van Happy With Yoga | 2024 (3)

Ontdek de Kracht van Yoga Nidra met Happy with Yoga!

✅ Je krijgt toegang tot 7 verschillende Yoga Nidra sessies

✅ Je ontvangt een e-book over alles wat je moet weten over Yoga Nidra

✅ 3 korte Yogavideo’s als gratis bonus

✅ Toegang tot de community van Happy with Yoga

✅ Tijdelijk geen € 111,- , maar slechts € 57,-!

Schrijf je vandaag nog in en start direct!

Hoe kan ik beginnen met Yoga Nidra?

Zoek een rustige plek, ga liggen op je rug, sluit je ogen, adem diep in en uit, en volg de stem van de instructeur door de sessie heen.

Wie heeft de Yoga Nidra cursus ontwikkeld?

De cursus is ontwikkeld door Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen van Happy With Yoga.

Wat krijg je bij de Yoga Nidra cursus?

De cursus bevat zeven Yoga Nidra sessies, een instructie e-book, en drie korte yogalessen.

Is de cursus geschikt voor beginners?

Ja, de cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Biedt de cursus levenslange toegang?

Ja, je krijgt levenslange toegang tot de cursus en updates.

Kan Yoga Nidra helpen bij angststoornissen?

Ja, Yoga Nidra kan helpen bij het verminderen van angst en het bevorderen van een gevoel van kalmte en welzijn.

Geef een reactie

Ervaringen met Yoga Nidra Cursus van Happy With Yoga | 2024 (2024)
Top Articles
31 Best Turnip Recipes (Easy & Healthy)
Raw Pad Thai (Healthy + Easy Recipe) - The Simple Veganista
Funny Roblox Id Codes 2023
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Joi Databas
DPhil Research - List of thesis titles
Shs Games 1V1 Lol
Evil Dead Rise Showtimes Near Massena Movieplex
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
Which aspects are important in sales |#1 Prospection
Detroit Lions 50 50
18443168434
Newgate Honda
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
Grace Caroline Deepfake
Nalley Tartar Sauce
Chile Crunch Original
Immortal Ink Waxahachie
Craigslist Free Stuff Santa Cruz
Mflwer
Spergo Net Worth 2022
Costco Gas Foster City
Obsidian Guard's Cutlass
Marvon McCray Update: Did He Pass Away Or Is He Still Alive?
Mccain Agportal
Amih Stocktwits
Fort Mccoy Fire Map
Uta Kinesiology Advising
Kcwi Tv Schedule
What Time Does Walmart Auto Center Open
Nesb Routing Number
Olivia Maeday
Random Bibleizer
10 Best Places to Go and Things to Know for a Trip to the Hickory M...
Black Lion Backpack And Glider Voucher
Gopher Carts Pensacola Beach
Duke University Transcript Request
Lincoln Financial Field, section 110, row 4, home of Philadelphia Eagles, Temple Owls, page 1
Jambus - Definition, Beispiele, Merkmale, Wirkung
Ark Unlock All Skins Command
Craigslist Red Wing Mn
D3 Boards
Jail View Sumter
Nancy Pazelt Obituary
Birmingham City Schools Clever Login
Thotsbook Com
Funkin' on the Heights
Vci Classified Paducah
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5524

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.